Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Friday, Jul 12th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

Споделен опит

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 
В белоруският град Брест е била пресечена дейност на религиозната ислямистка секта "Фархат-Ата"
По данни на чуждия печат КГБ на Белоруся е пресекла дейността на група казахстански граждани, действали от позициите на религиозна секта. Инициатор за създаването на въпросната организация е Фархат Абдулаев, създал въпросната секта в Казахстан още през 1980 г. и самопровъзгласил се за създател и месия.
Изпратените в Белорус негови ученици организирали сеанси- семинари под предлог лечебни процедури на религиозна основа. Реалната им цел била използване на въпросната дейност за прикритие на привличането на нови съмишленици и разширяване влиянието на сектата. Едновременно били набирани и немалки средства, защото едночасов сеанс с един човек се заплащал по 50 хил. рубли.
Интересен е методът, ползван от белоруското КГБ. Те заедно с представители на данъчните власти ЄAaсе представили за желаещи да се включат в сеансите и провели „контролирана покупка” на услугите, предлагани от сектантите. След това нещата тръгват според изискванията на процесуалния закон. Установено е, че лечебните сеанси на сектата са били посетени от повече от 100 души.
Спорен е въпросът дали в случая се касае за типична религиозна секта или бизнеспроект, целящ измама на граждани със здравословни проблеми. Институциите в момента извършват проверка за законосъобразността по съществуването на въпросната секта и нейната деструктивна дейност, каквато е тя според КГБ.

Написано от Йордан

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 19 посетителя в сайта