Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Tuesday, Jul 23rd

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

По данни на ФСБ....

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

По данни на руската ФСБ от началото на годината са били предотвратени 69 терористични акта

От началото на годината в Русия са били пресечени 69 терористични акта, между които тези, тогвени в Сочи и Анапа- съобщава по време на заседанието на Националният антитерористичен комитет неговият председател и директор на ФСБ на Русия Александър Бортников. Тридесет и шест от тези планирани атаки са предвиждали извършването им на масово посещавани места. Въпреки успехите на службите, в Южният федерален окръг количеството на терористичните прояви остава високо, особено насочените сррещу представители на властта, правоохранителните органи и военнослужещите. “Постъпващата в Националният антитерористичен център информация сочи заплахи от извършване на диверсионно- терористични актове в граничещите с Южна Осетия и Абхазия райони на Руската федерация. Нелегалните бандитски формирования също се насочвали към действия, целящи дестабилизиране на обстановката в северно- Кавказкия регион”- казал Бортников.

През 2008 г. била пресечена дейността на международни терористични организации в Поволжието, Урал и Сибир. В Република Малий Ел, Красноярския, Пермския край и Тюменска област са задържани и екстрадирани петима функционери от международната ислямска организация “Ислямско движение на Узбекистан”.  За пръстъпления от терористичен характер са били осъдени 198 души- с доживотна присъда са организаторът на взрива на Черкизовския пазар в Москва Климук и лидерът на “Ислямски джамаат” Раззаков. С максимално дълги присъди са лидерите на терористични нелегални групировки в Чечня и Дагестан Кадиев и Гаджиев.

В Башкортостан и Татарстан, в Челябинск и Курганска области са привлечени към наказателна отговорност 31 души, членове на терористичната организация “Хизб-ут-Тахрир”. За натрениране на състава и поддържане високо ниво на готовност са били проведени 300 тактически и командно- щабни занятия, като са разигравани сценарии, свързани с гарантиране сигурността на обекти от кризисната структура и масово посещавани места. Отработвани са детайли от действията на структурите при възникване на заплахи и терористични нападения. Успоредно са отработвани мероприятия за евакуация на населението от райони на възможни екокатастрофи при евентуално терористично нападение- нефтопреработващи и енергопреносни системи. Самата ФСБ отчита, че през м. септември в Дагестан е била ликвидирана група от 10 боевици, планирала превземане на средно училище в Сюлеймано- Сталския район на републиката. В същата република по време на антитерористична операция, целяща издирване на бойци от групата на ликвидираните Илгар Малачиев, Шихайбек Загиров и Емирбек Рагимханов  загиват трима милиционерски служители. Местната УФСБ имала данни, че Малачиев поддържал тесни връзки с емисари на Ал- Кайда.

По материали на NEWSru.com

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 16 посетителя в сайта