Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Friday, Jul 03rd

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

Международен антитерористичен форум

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 
Наши представители взеха участие в Международен антитерористичен форум

На 23 и 24 октомври 2008 година в хотел “Родина” в София се проведе VІ Международен антитерористичен форум,  посветен на темата ”Модели на противодействието срещу международния тероризъм контекста на планетарната сигурност”.
Форумът беше организиран от Международното антитерористично единство (МАЕ) с президент Александър Иванович Дичек, Съюза на българските командоси с председател проф. Юли Абаджиев, колективен член на МАЕ, постоянен участник в Съвета на Европа, Световната академия на науките по комплексна безопасност (WASCS) и Световния младежки съвет срещу тероризма (WYCAT).
В работата на Форума  участваха с доклади и съобщения основателят и почетен президент на МАЕ проф. д-р генерал- лейтенаант Василий Крутов, Президентът на Световния младежки съвет срещу терроризма г-н Кишан Реди – член на Законодателното събрание на Индия, Президентът на Световната академия на науките по комплексна безопасност акад. Михаил Любимов, Президентът на Афро-арабския младежки съвет г-н Абдулхади Лавел, експерти и специалисти Aaот Канада, САЩ, Русия, Украйна, Полша, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Чехия, Франция, Германия, Италия, Непал, Бангладеш, Малайзия, Куба, Латвия, Румъния, Гана и други страни, гости.
“Национален антикриминален и антитерористичен форум” също участва със свои представители, като Тихомир Стойчев изнесе доклад на тема “Опасностите от тероризъм, свързани с етнонационалните и етноконфесионални конфликти на Балканите”. Накратко бяха представени инициативите на НААФ и Балкански изследователски център  с оглед подобряване средата на взаимодействие с други балкански народи и за по- активно участие на неправителствените организации в тях.
В Деня на ООН – 24 октомври бе прието Обръщение от участниците във Форума и Международното антитерористично единство към тази авторитетна световна организация и към Правителствата на страните-членки на Съвета на Европа. В заключение беше определено времето на провеждане на следващо заседание и темата, чиито основен акцент ще бъде защитата на децата.
В заключение бе решено да се създаде Организационен комитет с мандат на постоянно действащ и Секретариат към него като ръководен орган. Остана отворена за допълнително обсъждане съддаването на Международна академия за бизнессигурност.

Написано от Йордан

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 36 посетителя в сайта