Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Tuesday, Aug 04th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

Вместо битката с терористи и наркотрафиканти

 

международните сили затъват в корупция и кръв
От това се хранят онези, срещу които те твърдят, че се борят. Според данни на чуждестранния печат(http://www.ferghana.ru/news.php?id=15061) вместо да се борят с всички средства с терористите- талибани в Афганистан международните сили всъщност ги финансират. От два до четири милиона долара от военния бюджет на САЩ ежеседмично попадат в ръцете на афганските талибани, с които воюва американската армия. Това става известно от доклад, обнародван във Вашингтон и озаглавен „Корпорация „Полеви командир”- изнудване и корупция в снабдяването на армията на САЩ в Афганистан”.
Пентагонът е принуден да доставя в страната всичко- военна техника, боеприпаси, резервни части, гориво и дори вода. Тези доставки в Афганистан се осъществяват на камиони от пакистанското пристанище Карачи или от базите в Централна Азия, които пътуват до два основни снабдителни пунктове – базата на американската ВВС в Баграм под Кабул и подобна в Кандахар. От тук разпределените доставки се разкарват до частите и гарнизоните, разположени основно в източната и южната част на страната.
В Афганистан договорите за доставки са предоставени на афганистански фирми, като според американците по този начин се подпомага развитието на местния бизнес. По този начин Пентагонът плаща на афганистанците за транспорт до 2, 1 млрд. В докладът е отразено, че всъщност партньорите на Пентагона са добре известни полеви афганистански командири, които контролират пътните комуникации. За да осигурят безпрепятствено преминаване на доставките, те искат да им се плаща за всяка кола до 1500 долара. Така вместо да воюва с афганистанските вражески формирования, САЩ подпомага създаването на нов социален слой от полеви командири, добре заработващи за сметка на пътно- охранителния си бизнес. Един от тези командири, известен с името Рухулла контролира основната пътна артерия, свързваща Кабул и Кандахар, разполага с 600 бойци. Той се явява партньор по договор с фирмата Watan Risk Management, който е собственост на братовчед на президента на Афганистан Хамид Карзай.
Самото разпределяне на охранителните договори пък се извършва от брат му, Ахмед Вали Карзай. Авторът на доклада определя отношенията между движението „Талибан” и полевите командири от типа на Рухулла като „симбиоза”, от която печелят всички. Това устройва и американските висши военни, които за сметка на така прехвърлените отговорности си спестяват всякакви притеснения и практически не показват носовете си извън добре охраняваните им бази. Случва се да има и извънредни престрелки, ко основната причина за това може да бъде неизпълнено финансово условие, поставено между групировките. Самият държавен секретар на САЩХилари Клинтън, в свое изявление пред Кангрпеса посочи, че измежду главните канали за финансиране на „Талибан” е това заплащане за защита, докато главен източник на корупция си остават операциите с чуждите фондове, предназначени за възстановяване на страната. При ширещата се копуция и преплитане на икономически интереси никак не е чудно, че международната антитерористична коалиция търпи все по- големи загуби в жива сила и техника. Според специализираният печат юни, 2010 се очертава като един от най- кървавите месеци за военнослужещите от НАТО, ISAF и армията на САЩ в Афганистан от 2001 г. насам. Според  icasualties.org от 2001 г. до сега в Афганистан са загинали около 2000 души от коалицията, докато само от началото на юни до времето на публикацията са загинали 80 чуждестранни военнослужещи. Нарастват и загубите на жива сила сред афганистанските служби за сигурност. Според данните, с които ООН се отчете терористичната активност в Афганистан за последните четири месеца се е увеличила с 94 % в сравнение със същия период на миналата година. Видимо терористите имат и много добра логистика. При проведена операция срещу наркоразпространители и тяхна лаборатория афганистанската полиция и международните сили намират 11 т. амониева селитра, която обикновенно се използва при произвеждането на самоделни взривни устройства. Заловените 80 кг. наркотик пък очертават схемите на финансиране на талибаните. Техните структури са се подсигурили и с възможно най- висока покрепа в местните структури за сигурност. Наскоро в Герат е бил арестуван с обвинение за създаване на чадър над наркогрупировките генерал от афганистанската гранична полиция.
Анализатор на Национална безопасност (виж http://nacbezbg.eu)
28.06.2010

 

Националната сигурност изисква национална политика за сигурност

Последна промяна (Вторник, 30 Ноември 1999 02:00) By Йордан Неделя, 07 Март 2010 16:26

 
Тихомир Стойчев
РЕЗЮМЕ:
Случващото се през 20 – те години на преход в България - неуспешни правителства, съхраняване на статукво за сметка на безпринципно  примирени непримирими политически платформи, скандални разкрития за криминализиране на политическия елит и вплитането му с криминалния, неясно бъдеще за България- всичко това дори при най- бегъл прочит налага извод, че ни е необходим нов политически проект, ново начало.
Сегашното управление показва видими резултати май единствено с използването на МВР и други силови институции. Ежедневно следват съобщения за нови разкрития, има арести. Подобно беше положението и при правителството на Симеон Сакскобугготски и НДСВ, когато сегашните премиер и министър на ВР(той и вицепремиер) бяха екип в ръководството на МВР. И може би това е богично, като се има предвид, че двамата произлизат от МВР и имат специализация в тази област. Но и тогава имаше арести, оперативни разработки, разследвания, които приключваха с размяна на реплики от типа „Ние ги хващаме, те ги пускат”. Read Article

Ющенко и ЦРУ

Последна промяна (Вторник, 30 Ноември 1999 02:00) By Йордан Неделя, 07 Март 2010 16:19

 

Съпругата на бившият президент на Украйна членувала в религиозна секта и  ЦРУ

 

По страниците на американски вестници  се появи снимка на Екатерина Чумаченко- Ющенко с изпъната за нацистки поздрав дясна ръка. Нейното поведение било документирано от ФБР по време на закрито мероприятие на действащата в американска неонацистка организация „Национален алианс”. Всъщност официалната биография на Екатерина отбелязва, че тя произхожда от семейството на бедни украински емигранти, което я подтиква непрекъснато да работи и доказва себе си, да проявява обществена активност.

Read Article

You are browsing all Oт 2010г. articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 29 посетителя в сайта