Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Saturday, Jun 15th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

Нетърпимост и дискриминация?

Последна промяна (Вторник, 30 Ноември 1999 02:00) By Йордан Събота, 14 Ноември 2009 18:10

 
Варненец, по име Росен Марков се самозапалил близо до сградата на БНТ на 10 октомври, като обявил акта си за протест срещу новините на турски език по държавната телевизия. Самозапалилият се сам се освободил от връхните си дрехи и обяснил, че е получил само леки изгаряния, поради което отказал лекарска помощ. Варненецът е председател на Партията на българските мъже, която събра за кратко време над 20 хиляди подписа за каузата си само във Варна, като заяви, че успоредно в страната са събрани стотици хиляди. След демонстративната си саможертва Марков обяснил, че той не е против малцинствата и правата им, но определил като неправилно единствената национална българска телевизия да излъчва предавания на други езици освен българския.
Успоредно други медии отразяват постоянно преобладаващо негативно поведение на отделни представители или цели малцинствени групи. На фона на социалната и политическа нестабилност подобни прояви могат да възбудят конфликти на етническа или религиозна основа, които да застрашат  националната сигурност.
Винаги сме предупреждавали, че дори и привидно най- невинните прояви на нетърпимост и дискриминация могат да се превърнат в искра, която да запали огъня на етнорелигиозна вражда, което по нашите земи е особено опасно.
Основните служби и институции в държавата, които трябва постоянно да следят за всички рискове и заплахи за националната сигурност обаче са ангажирани в безсмислени битки помежду си. Това заедно с непрекъснато задълбочаващите се апетити за тяхното овладяване от една или друга политическа сила отслабва крехките остатъци от потенциал, ако воъбще може да се говори за такъв.
Но вината за това е в политическия елит.
Тихомир Стойчев
 

You are browsing all Накратко articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 30 посетителя в сайта