Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Friday, Jul 03rd

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

Международен антитерористичен форум

Последна промяна (Понеделник, 27 Октомври 2008 20:16) By Йордан Понеделник, 27 Октомври 2008 19:54

 
Наши представители взеха участие в Международен антитерористичен форум

На 23 и 24 октомври 2008 година в хотел “Родина” в София се проведе VІ Международен антитерористичен форум,  посветен на темата ”Модели на противодействието срещу международния тероризъм контекста на планетарната сигурност”.
Форумът беше организиран от Международното антитерористично единство (МАЕ) с президент Александър Иванович Дичек, Съюза на българските командоси с председател проф. Юли Абаджиев, колективен член на МАЕ, постоянен участник в Съвета на Европа, Световната академия на науките по комплексна безопасност (WASCS) и Световния младежки съвет срещу тероризма (WYCAT).
В работата на Форума  участваха с доклади и съобщения основателят и почетен президент на МАЕ проф. д-р генерал- лейтенаант Василий Крутов, Президентът на Световния младежки съвет срещу терроризма г-н Кишан Реди – член на Законодателното събрание на Индия, Президентът на Световната академия на науките по комплексна безопасност акад. Михаил Любимов, Президентът на Афро-арабския младежки съвет г-н Абдулхади Лавел, експерти и специалисти Aaот Канада, САЩ, Русия, Украйна, Полша, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Чехия, Франция, Германия, Италия, Непал, Бангладеш, Малайзия, Куба, Латвия, Румъния, Гана и други страни, гости.
“Национален антикриминален и антитерористичен форум” също участва със свои представители, като Тихомир Стойчев изнесе доклад на тема “Опасностите от тероризъм, свързани с етнонационалните и етноконфесионални конфликти на Балканите”. Накратко бяха представени инициативите на НААФ и Балкански изследователски център  с оглед подобряване средата на взаимодействие с други балкански народи и за по- активно участие на неправителствените организации в тях.
В Деня на ООН – 24 октомври бе прието Обръщение от участниците във Форума и Международното антитерористично единство към тази авторитетна световна организация и към Правителствата на страните-членки на Съвета на Европа. В заключение беше определено времето на провеждане на следващо заседание и темата, чиито основен акцент ще бъде защитата на децата.
В заключение бе решено да се създаде Организационен комитет с мандат на постоянно действащ и Секретариат към него като ръководен орган. Остана отворена за допълнително обсъждане съддаването на Международна академия за бизнессигурност.


 

Страница 2 от 2

You are browsing all На НААФ articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 13 посетителя в сайта