Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Wednesday, Jul 08th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

ШОС създава...

  ШОС подготвя мрежа от регионални структури за борба с тероризма
По материали на чуждия печат
Шанхайската организация за сътрудничество(ШОС) възнамерява да инициира създаването в Централна Азия на регионална мрежа от организации за повишаване ефективността от борбата с тероризма и наркоразпространението, произтичащи от Афганистан - заявява постоянният представител на РФ при ООН Виталий Чуркин.  "Шанхайската организация за сътрудничество разглежда като един от приоритетите си укрепването на регионалната сигурност в Централна Азия, където основен дестабилизиращ фактор са терористичните и свързани с наркотици заплахи, произтичащи от територията на Афганистан.
 

Нов балкански...

 
9 окт. 2008 г., По статия на
Олаф Илау от Дер Шпигел

Президентът на Хърватия предупреждава за възможен нов балкански конфликт

 

Хърватският президент Стипе Месич е изразил мнение, че крехкият мир в състоящата се от три държави Босна и Херцеговина е пред разпад. Според него Европа щяла да стане свидетел на нова война в случай, че Република Сръбска инициира прооцес на отделяне от държавата. Предупреждението прозвучало доста тревожно, като визирало за основен виновник за евентуалния разпад на Босна и Херцеговина лидера на местните сърби Милорад Додик. С предупреждението си Месич обърнал внимание върху опасността от нов кървав конфликт на Балканите и образуване на фундаменталисткоислямски кордон около Сараево, което оприличил на европейска Палестина и гнездо на тероризъм.

Пет принципа за...

  08 октомври, 2008 г.
По материални на чуждия печат

Президентът на Русия Д. Медведев посочи по пет принципа за излизане от кризата и за новият Договор за европейска сигурност

 

При участие н Конференцията по световна политика в Евиан президентът на Русия Дмитрий Медведев е изложил съображения по икономическатакриза. Според него тя е "довела до икономически егоизъм у много държави, който процес застрашавал устойчивостта на световното развитие". Той припомнил, че руските анализи, отнасящи се до нарастване негативните тенденции, свързани със суровинните и продоволствени пазари, с финансовата система са били охотно споделяни в на срещата в Япония и други международни форуми. Неефективността на еднополюсния икономически модел се проявила още при кризата от края на 90- те години, когато Международния валутен фонд и Световната банка се дескридитирали в достатъчна степен. Принос за тези процеси имало и падането цената на долара. Сега била в ход фрагментацията на световната система.

You are browsing all Новини articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 8 посетителя в сайта