Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Thursday, Jul 18th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

ОТВОРЕНО ПИСМО

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Изх № 2449к/04.11.2015

До институциите и гражданите на Република България

ОТВОРЕНО ПИСМО

на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната, 

Обществения съвет по въпросите на отбраната и Клуб Сигурност

Конфедерацията на обществени  организации от сигурността и отбраната (КООСО),Общественият съвет по въпросите на отбраната (ОСВО), като координиращ орган на 28 организации и клуб Сигурност при „списание Сигурност“ изразяват своето възмущение от новите опити за посегателство срещу социалните права и компенсации на военните, полицаите и службите за сигурност, както и от начина по който  се опитват да ги наложат. С едно безпрецедентно и несъгласувано с никого предложение един  министър се опитва да промени всички новоприети и стари закони за силовите структури, по които бе постигнато съгласие само преди няколко месеца с приемането на законите за МВР, ДАР,  НСО и промените в КСО, ЗОВС и други. И това се извършва в момент, когато средата за сигурност  в света, Европа и около границите на България все повече се влошава и изисква повишено внимание към структурите отговарящи за сигурността на държавата. Ние питаме, защо трябваше да се приемат преди броени месеци закони и поправки в закони по социалното осигуряване на служителите от силовите структури след като сега се изисква по заобиколен /подмолен/ начин, чрез Закона за държавния бюджет, да се орежат и коригират тези текстове. Ние в парламентарна и демократична държава ли живеем или в държава, където финансовият министър еднолично определя условията  за функциониране на армия, полиция и службите за сигурност и дори количествата на въоръжението и техниката необходими за тях?! Явно изпълнителната власт „изпълява поръчки“, но не на българския парламент?! И „независимите“ медии, които услужливо насочват общественото мнение натам, където им заповядват са включени в кампанията за дискредитиране на хората от тези структури, борещи се за своите права.

Ние категорично заявяваме, че предложенията, залегнали в заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2016г. ще доведат до масов отлив от армията, полицията и службите за сигурност и ще подкопаят сериозно сигурността и отбраната на страната. И този процес вече е в ход и трудно може да бъде овладян, защото хората вече не вярват на никого.  В положението, в което се намират силовите структури и особено армията, с остарелите и амортизирани вече основни системи оръжия, хората в тях са единствената  ценност, с която държавата разполага в случай на кризи от всякакъв вид. И хората  в тези структури безропотно и честно изпълняват своите задачи по поддържане на обществения ред и сигурността на границите, участват в мисии и дейности по защита на населението. И тези хора трябва да бъдат запазени, защото дори да успее правителството да подмени основните системи въоръжение и техника, те ще бъдат безполезни без обучени хора да работят с тях.

Призоваваме Президента на Републиката, Народното  събрание, Министерския съвет и лично министър-председателя да вземат всички мерки да не бъдат приети направените предложения за орязване и премахване на социалните придобивки на всички служители  от  Министерството  на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите за сигурност, за да бъде осигурена сигурността и отбраната на страната. А за тези, които всячески се опитват да наложат тотална уравниловка във всички сектори  на държавата им заявяваме, че ние сме минали вече по този път, че България е избрала път на прогресивно развитие, където всеки получава толкова, колкото  струва труда  му и държавата е тази, която определя цената на всеки труд.

ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/

КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/

Клуб Сигурност

гр.София

4 ноември 2015г.

Написано от Йордан You are reading ОТВОРЕНО ПИСМО articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 47 посетителя в сайта