Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Friday, Jun 25th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА Е В ПОЛИТИКАТА

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Национален антикриминален и антитерористичен форум(НААФ) продължава серията от публикации, които сочат, че на практика българското правосъдие и българските служби за сигурност са били за дълго изолирани от значими международни разследвания.

Както личи от публикации в чуждия печат най- вече заради недоверие.

Времето на стартиралата операция на срещу наркоканалите на международната престъпна мрежа странно съвпада с времето, когато главен секретар и фактически основна фигура в МВР е главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Началник тогава на неговия кабинет и водещ негов съветник е сегашният вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Дали пък заради това никой нищо не е правил срещу българските наркотрафиканти на българска територия?

Вероятно резултатите от международното разследване ще покажат истината, но при всички случаи това ще стане далече след като изборите в България за ново Народно събрание ще са приключили.

Ако по един или друг начин, дори не доказателствата, а облаците на съмненията се сгъстят над главите на българските полицейски и разследващи органи, че може да са съпричастни към наркоканалите, то само ще докаже вече известното на нашето общество, че мафия си съществува в България, но тя е и отдавна водеща в политиката.

А подобни изводи все повече се налагат с вдигане на завесата от италианските разследващи.

Тихомир Стойчев, председател на НААФ

Българската организация, която сега се разследва е пряк наследник на "старата" мафия на София и Ндрина, внедрена в Пиемонте.

Тя е свързана с Bellocco от Розарно (Реджо Калабрия), членове на международна престъпна мрежа, организирала вноса по море на кокаин от Южна Америка и последващото ? разпределение по главните европейски пазари.

Доскоро неизвестната "мултинационална организация на наркотрафика" разкрита от карабинерите на РОС (специална оперативна група), които в рамките на операция с кодово име "Магня Харта" извършиха арести на поне 30 разследвани.

Седем трафиканти на наркотиците са вече арестувани в Ломбардия, Пиемонте и Венето, други в България, Испания, Холандия, Словения, Румъния, Хърватско, Финландия и Грузия.

Ръководителите от РОС (специална оперативна група), генералите Giampaolo Ganzer и Mario Parente обявиха на пресконференция в седалището на областното Командването на Рим, че всъщност разследванията са започнали още през 2005 от Пиемонте, където е установен един клон Калабрези, част от клана на Rosarno.

В процесът на оперативното разследване скоро се появила и връзката с българи, които разположили специални офиси в Италия, Испания и Хърватска. Всъщност и те са били първите арестувани куриери с единични товари на трафик на дрога по въздуха, хванати на Милано и Амстердам.

Истинският, наречен "класически скок" е осъществен, когато дрогата почнала да пристига от Южна Америка на борда на големи "майки - кораби", движещи се по презокеанския път, както и на платноходни кораби, специално пригодени със замаскирани двойни дъна, които били отклонявани към Балеарските острови и остров Мадейра.

Специалисти по вноса, според разследващите, са били братята Фабио и Лучо Кателан, които се притеснявали да наемат скипъри.

След двойния арест - февруари 2007 на 6 т. кокаин на борда на "Blaus VII" и на "Blaus VII" e sull'"Oct Challenger" и ареста на 7 членове на екипажа, "картела" се опита да си възвърне загубите.

Заради това българския бос Евелин Николов Банев- Брендо, свързан с трафиканта от Падуа Антонио Мелато, наел платноходка и моторна лодка за вноса на 3 т. наркотици, но изтичане на информация по хода разследването (отговорен за това български магистрат, който вече не е на служба), убеждава организацията да отложат нещата за по-добри времена.

В момента дори на последните арести, Антонио Мелато и сина му Алесандро, заловен в Дубровник, организирали нова експедиция, но този път по африкански маршрут.

Двама от италианските скипъри загинали по време на буря в португалски води, като следите им се губят.

Това става докато се готвели за среща с един от "корабите-майка" натоварен с кокаин.

Превод: В. Стоименова

За повече информация:
http://www.cn24.tv/news/48553/traffico-di-droga-bulgaria-banev-bellocco.html

You are reading МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА Е В ПОЛИТИКАТА articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 12 посетителя в сайта