Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Tuesday, Jul 23rd

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

Нова пресконференция на НААФ

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

„СОФИЯ- ПРЕС”, 12.01.2011 г.

Експозе, представето от председателят на НААФ, Тихомир Стойчев:

naaf1Според чл. Чл. 4. от Конституцията, Р. България е правова държава, която се управлява според същата и законите на страната, които гарантират живота, достойнството и правата на личността.

Всички граждани са равни пред закона, като държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси. Конституцията гарантира правото на собственост и нейната защита от закона, като я разделя и равнопоставя на частна и публична.
Частната собственост е неприкосновена.

Всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок. Всеки гражданин да има право на защита, когато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси.

Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите, като осигурява обществения ред и националната сигурност. Като изхождаме от постановката, че националната сигурност има три обекта на гарантиране- индивид, общество и държава, ние като гражданска неправителствена организация се заехме с една проверка на случаи, по сигнал на  български граждани,  при което достигнахме до данни и факти, които сочат, че техните конституционни и законни права са нарушени.

Не трябва при това да скриваме, че има държавата има частични успехи по отношение на защитата на сигурността на гражданите. Разкрити бяха някои престъпни групи с продължавана и опасна престъпна дейност.

Стои обаче открит въпросът дали задържаните и обвинените за това са истинските извършители, дали приетите през времето на прехода закони не обслужват интересите основно на една от страните в съдебния процес? Стои също открит въпросът с размяната на обвинения между властите, в което ние не искаме да взимаме страна.

Като граждани, сдружени в името на обществения интерес и като целим дейност и живот, отговарящи на записаните и обичайни норми на правото, на Коституцията и законите, ние си позволихме да запознаем медиите и обществеността с въпросните случаи.

Доколокото част от лицата, имащи отношение към тези два случая, са с вече повдигнати по дела, водени от предварителното досъдебно и съдебно производства, визирани като членове на престъпни организации по време на конференции на представители на различните власти, включително МВР, ние считаме, че случаите сочат отказ от страна на отделни представители на съдебната власт да осугурят онези индивидуални права на гражданите, за които става въпрос по- горе.

Съдебната власт би трябвало да защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата, като при това е независима. и се подчиняват само на закона.

Страхуваме се, че в случая това не е така.

Пред вас са представителите на две фирми, „Арон- груп ООД и „Инвесткомерс ЕООД, които сочат, че техните права и интереси са нарушени, заради което те са потърсили следващата им се по българската Конституция и закони защита, но не са я получили.

Въпреки, че са сигнализирали за това нееднократно различни институции и власти.
Видно в случая, Прокуратурата не следи за спазване на законността, не е поела в своята йерархия задължението да ръководи разследването и упражнява надзор за законосъобразното му провеждане, както и не е приложила даденото право самостоятелно да извършва разследване и привлече към отговорност виновните, извършили престъпления.

Това налага усещането за липса на ясно и последователно формиране на национални цели, кореспондиращи с обществените интерес и очаквания.

Политическите субекти и властите не съумяват да мобилизират, организират и осигурят ресурсите си за защитата на интересите на българските граждани, обществото и държавата.

Често ставаме свидетели на размяната на взаимни упреци между субектите на властта и тези от опозицията.

Вместо реални действия, те често ни занимават с размяната на взаимни упреци, с прехвърляне на отговорности.

Поредно доказателство са вече станалите банални поредни скандали със СРС- та, при което не се търси вината за наличието и ръста на престъпните прояви, на корупцията и контрабандата, а сме занимавани с това кой какво е казал, как го е казал, на кого го е казал, като се бяга от същината на нещата и от отговор на реалните и общественозначими въпроси.

Такова поведение отблъсква и неминуемо води гражданите до търсене на нови идентичности, до търсене на нови субекти, които да поемат отговорност за разрешаването им.

Надяваме се, че с днешната пресконференция и последващи действия ще можем да ангажираме вниманието на българските институции и власти да си свършат работата докрай.

Благодаря за вниманието.

За какво точно става дума с подробни документи можете да научите от тук

 

 

You are reading Нова пресконференция на НААФ articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 11 посетителя в сайта