Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Saturday, Aug 08th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

И 'Дума' публикува НААФ

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Снимка

Генералът стратегически преподрежда играчите Дали иска да отреже пипалата на истинския октопод?

 

Тихомир Стойчев

17. Декември 2010, брой 291

Много странни неща стават в България, има и има много подозрителни неща около внезапното забогатяване и появата на терена на българския бизнес на ливанеца Газуан Шараф. От твърде семпъл емигрант, който купува и продава стоки на пазара в Илиянци, изведнъж около него се зашумява и той започва да върти милиони, с които купува и препродава най-апетитните недвижимости. Колкото и да е странно, Шараф винаги се оказва достатъчно добре информиран и ориентиран, за да може хем привидно да даде достатъчно висока цена за

сложени на пазара държавни имоти

 

хем след това подозрително бързо да успее да ги продаде с огромна печалба. Всичко това не само създава около него ореол на търговец от суперкласа, но и прави подозрителни всички връзки, които той има с хора от висшите етажи на управлението и политиката.
Газун Шараф се набива не само в очите на българската общественост, но и попада в полезрението на вероятно най-успешния и влиятелен български политически мъж от последните години. В интервю за столичен всекидневник преди години Бойко Борисов дори е принуден да коментира изказване по негов адрес на о.з. ген. Атанас Атанасов, който го нарекъл "острие на червената олигархия и фаворит на руските интереси в България". Тогава сегашният премиер не скрива мнението си за начина, по който се е управлявала София и държавата по времето на Иван Костов.
Българската общественост пък помни, че от това време започна неимоверният пик на групировките СИК, ВИС, Аполо-Болкан и др., чиито знакови имена, от които се свързваха с цялата гама насилствена и откровенно престъпна дейност. Само че дотогава те рискуваха силово да налагат правила за охрана и застраховане, а с идването на правителството на ОДС най-знаковите фигури от тях бяха поканени да пият кафе в кабинета на тогавашния вътрешен министър Богомил Бонев. Но освен че излязоха по-скоро развеселени оттам, те видимо подобриха не само външно визията си, но се оказаха и онези добре облечени бизнесмени, които помагаха да се канализират доста по-големите, но с височайша благословия игри, които ставаха по границите за сметка на всички нас.
Да си го кажем откровено - контрабандата и всеки престъпен бизнес започнаха да процъфтяват, и то в такъв вид и размери, че скоро съвместното участие позволи

 

политическият елит и престъпните босове

 

да се обединят и да се изравнят по мощ и влияние. Именно създадените връзки и натрупаните капитали от онзи период и до днес бетонират тайни връзки, които превръщат мафията в несменяем български елит, неистово стремящ се да пази статуквото.
Част от тези капитали и връзки освен че вдигнаха тавана на корупцията и я установиха като траен модел в поведението на българските правоимащи, се вляха във вече доста изсветлени привидно дейности - строителство, селско и горско стопанство, банково и застрахователно дело и др.
Точно в интервюто, в което громи опозицията, Борисов припомня нещо много важно: "...В "Софийски имоти" сега излязоха връзките на г-н Костов с кръг, който се е облагодетелствал". И визира този кръг - "фирма "Хрисома"; Газуан Ахмад Шараф; Мая Кирчева; Светлин Нейнски; "Софияленд"... приятелите му и хора във фондацията на неговата (на Костов) съпруга са взели най-апетитните места в София... магазинчета или кафенета на "Витошка".
Когато дава това интервю, Борисов е кмет на София и не много зависи от него, особено като се имат предвид дълбоко вкоренените интереси на Столичния общински съвет, в който има апаратни играчи и чиновници със стаж, чието начало се губи назад в далечните Живкови години.
Сега положението е друго, защото ако не съвсем от Борисов, то нещата зависят и от екипа му, където се наблюдава едно

 

ново силно начало при Цветанов

Докато крояха шапката на скъсания отвсякъде средностатистически българин, който трябва да работи единствено, за да плаща данъци, сметки, да купува и лепи по колата си стикери и винетки, министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветанов съзря нещо отдавна известно - тези дейности често служат за обогатяване на същите онези групировки от миналото.

Незабавно се случи чудото!

 

Дали от злопаметство или разтревожен за патрона си и неговото обкръжение, където и той е от доста години, незабавно изпищя о.з. генералът Атанасов, който реши да прехвърли горещия картоф в чужди шепи: "100 милиона лева са дълги ушите на премиера Бойко Борисов - не е редно да се дават толкова много пари за специални разузнавателни средства и подслушване във време на криза", заяви бившият директор на НСС по Нова телевизия. В типично свой стил човекът с обидно измислен оперативен псевдоним от бившите му подчинени уж безадресно подхвърля, че "това е признак на манталитет, придобит в службите на МВР". Едновременно той се опита да се направи и на "поборник на страната на правото и институционалността": "Нормално е в една държава да се контролират различни институции със СРС-та, но това да става само по и според закона. Излишно се политизира тази тема в България и от политиците".
Тази поза на правозащитник "най-отива" на г-н Атанасов, защото: той никога не е пристъпвал закона; не е злоупотребявал със СРС-та и с власт; не е политик и никога не се е дори опитвал да манипулира общественото мнение, като използва служебно или друго положение.
Потвърждение: воден единствено от добра воля, дълбоко чуство за необходимостта от налагане на справедливост и законност, както и по заповед на премиера сформира екип, който пише доклад срещу членове на правителството, на което е подчинен, като, трепейки се денонощно и рискувайки в постоянен сблъсък с врага, събира информация от листчета.
Няма начин да не подскачат някои от казаното от премиера Борисов в неделя, че "управниците трябва да бъдат проверявани сега, а не когато не са на власт". Няма начин това да не тревожи господата Костов и Атанасов, защото тихомълком техни хора не само останаха през годините, въпреки че синьо-партийната им преданост беше основният им кадрови просперитет, но и сега се намират на твърде важни, възлови позиции във всички власти.
Дори воден от далновидността в стратегическите си замисли, генералът преподрежда играчите в политическите отбори и гради виртуални мостове, като обяснява колко е опасно всичко това за единството на екипа от управляващи и главно за тандема Ваньо Танов и Цветан Цветанов. Управляващите в лицето на премиера и вътрешния министър имат намерение да използват резултатите от СРС-тата за политически цели, което е недопустимо и грубо, особено преди избори, заяви о.з. Атанасов.
Всъщност добре би било не толкова да се вглеждаме в неговите кроежи, а да видим дали ще се осъществи желанието на носещите отговорността за управлението да надникнат в "съкровените" тайни на миналото и да отрежат пипалата на истинските октоподи. Сега, за разлика от 2006 г., Бойко Борисов има много повече възможности и много по-голям екип.

 

 

You are reading И 'Дума' публикува НААФ articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 16 посетителя в сайта