Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Wednesday, Jul 08th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

Ющенко и ЦРУ

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Съпругата на бившият президент на Украйна членувала в религиозна секта и  ЦРУ

 

По страниците на американски вестници  се появи снимка на Екатерина Чумаченко- Ющенко с изпъната за нацистки поздрав дясна ръка. Нейното поведение било документирано от ФБР по време на закрито мероприятие на действащата в американска неонацистка организация „Национален алианс”. Всъщност официалната биография на Екатерина отбелязва, че тя произхожда от семейството на бедни украински емигранти, което я подтиква непрекъснато да работи и доказва себе си, да проявява обществена активност.

Измежду последно посочените й занимания влиза участието заедно с ръководителя на батальона „Нахтигал” Теодор Оберлендер по всевъзможни мероприятия, между които и световна конференция на антикомунистическата лига „Мир, свобода, сигурност”. Командваният от Оберлендер батальон става известен с фашистко- националистическите си изтъпления, когат опрез 1941 г. във Лвов дотолкова се отличава със старанието си да избива поляци, евреи и руснаци, че дори хитлеристкото командване предпочита да изведе „добросъвестните” си помагачи. Според публикации се твърди, че свързаният още от 1946 г. с ЦРУ Оберлендер, след като се убедил в искрената ненавист към всичко руско на Катя, съвсем естествено предложил да я свърже с агенцията. Убедената националистка се изявявала и като активистка на религиозната секта „Родна украинска национална вяра”. РУНВ е основана от украински емигранти през 60-те години на XX в.

 

За кариерата и там пък повлиява нейният баща Михаил, който е съратник на Лев Силенко, основателя на религиозната секта. Нейната задача била да привличат украинските имигранти, на които проповядвали, че принадлежат към велика раса, която е владеела земите ан Орияна(древна Украйна), заключена между земите около реките Тигър и Ефрат от адна страна и от друга до Карпатите, Дон и причерноморието. Тези земи се наричали Триполие и техен върховен бог бил Дажбог.

Под крилото на новите приятели кариерата на Катя Чумаченко се развивала бързо- тя става асистент на заместник държавния секретар по въпросите на правата на човека и хуманизма Пол Добрянски. Бързо се сдобила и с ново жилище, за което сигурно са повлияли и парите, жертвани за сектата от новопристигащите емигранти. Когато на ФБР става известно членоството на Катя в религиозната секта, то започва своето разследване. На държавен служител никъде не е позволено да членува в подобни организации. Странно обаче в случая е, че за нея никакви последици няма, въпреки ревностното и участие в религиозно- националистическите упражнения. Възможно било тя още тогава да е пазена за много по- мащабна цел.

През 1982 г. Екатерина завършва с отличие факултета за дипломатически отношения при университета Джорджтаун, а през 1985 г. завършва и украински летен семинар при Харвардския университет. През 1986 г. става магистър по бизнесадминистрация, международни финанси и мениджмънт на обществени проекти в университета в Чикаго. Междувременно през 1984 г. е изкарала и двумесечен стаж в Митническата служба на САЩ. Твърди се, че за да се издържа по време на следването си е работила и като сервитьорка, секретарка и гледачка.

От април 1988 до януари 1989 г. е заместник председател на офиса за връзки с обществеността при Белия дом. През 1989 г. е в секретариата на Министерство на финансите, а до 1991 г. икономист в икономическия комитет на Конгреса на САЩ. През този период става и учредител на Фонд „САЩ- Украйна”.

 

На върха на проспериращата си кариера в държавния департамент Катя сама решава да напусне и от 1993 г. преминава на работа в компанията KPMG Peat Marwick/Barents Group, като става консултант по банковите образователни програми и мениджър на украинския филиал.  При едно пътуване в самолета тя се оказва седнала до директора на Украинската национална банка Виктор Ющенко. Следва женитба и настоятелно внушение към съпруга за участие в президентските избори в Украйна.

по http://www.compromat.ru/page_28871.htm

 

Написано от Йордан You are reading Ющенко и ЦРУ articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 16 посетителя в сайта