Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Saturday, Dec 07th

Информация за членове

Регистрирайте се за да можете да имате достъп до този модул. Той е само за членове на НААФ, подписали Програмата и устава.

Login Form »

Toogle Panel

Последно обновени:

ШОС създава...

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

  ШОС подготвя мрежа от регионални структури за борба с тероризма
По материали на чуждия печат
Шанхайската организация за сътрудничество(ШОС) възнамерява да инициира създаването в Централна Азия на регионална мрежа от организации за повишаване ефективността от борбата с тероризма и наркоразпространението, произтичащи от Афганистан - заявява постоянният представител на РФ при ООН Виталий Чуркин.  "Шанхайската организация за сътрудничество разглежда като един от приоритетите си укрепването на регионалната сигурност в Централна Азия, където основен дестабилизиращ фактор са терористичните и свързани с наркотици заплахи, произтичащи от територията на Афганистан.
Държавите-членки на ШОС възнамеряват да продължат усилията си по създаване на широка партньорска мрежа за противодействие на посочените заплахи с включване на и на други заинтересовани държави и международни регионални организации. ШОС ще подкрепя активното усилване на мерките, които подобряват регионалното сътрудничество, като възнамерява да развива и занапред контактите с организациите по Договора за колективна сигурност и Антитерористичния център на държавите от ОНД”- каза руският представител, говорейки от името на ШОС на заседанието на Правния комитет към Генералната асамблея на ООН.
Също така той е потвърдил готовността на ШОС за по- тясно взаимодействие с антитеростичните органи на ООН. "Убедени сме, че като работим заедно, ЄAaще можем да намерим решение на една от приоритетните задачи- съгласуване на проекта за Всеобща конвенция за международния тероризъм. Държавите- членки на ШОС са готови да дадат своя принос, в това число като се опират на опита си от разработването на регионалната Конвенция за борба с тероризма, сепаратизма и екстремизма от 2001 Казвайки това, Чуркин посочил за пример на ползотворно взаимодействие обезпечаването сигурността на летните Олимпийски игри в Пекин. Също така той обърнал внимание върху това, че страните от организацията са се обявили против използването на всякакви опити да бъдат използвани тероризмъът или борбата с него за разпалване на междуетнически и междуконфесионални вражди и конфликти.
"Ние активно подкрепяме мерките за мащабна профилактика на тероризма, в това число за противодействие на подкрепящите го идеологии, придаваме голямо значение на развитието на антитерористичното партньорство между държавите, със структурите на гражданското общество, СМИ, а също така частния сектор”- допълнил Чуркин. 
В ШОС влизат Русия, Казахстан, Киргизия, Китай, Таджикистан и Узбекистан.

You are reading ШОС създава... articles

 

Полезна информация по темата

Легитимация

За палежите на коли

Председателят на НААФ в разговор по СКАТ. Вижте запис на предаването на Велизар Енчев

Пресконференция

naaf1
от 12.01.2010г.
21.01. 2011. РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Четете тук.

От ПРИЯТЕЛИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ОСВО /Обществен съвет по въпросите на отбраната/
КООСО /Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната/
Клуб Сигурност

НААФ на 4 очи

naaf_na4
Т. Стойчев и Н. Радулов в 'на 4 очи' с мнения за спецслужбите. Вижте >>>

Т. Стойчев в епицентъра...

stoichev_svetla

On English

stoic

Кой е тук

В момента има 27 посетителя в сайта